Zadarsko poglavarstvo: Obveznice za izgradnju sportske dvorane i plivališta

ZADARSKO Poglavarstvo na današnjoj je sjednici odlučilo pokrenuti postupak izdavanje obveznica u vrijednosti od 140 milijuna kuna za financiranje izgradnje polivalentne sportske dvorane i zatvorenog plivališta u Zadru.

Javnim pozivom, koji će uskoro biti objavljen, Poglavarstvo će prikupiti ponude financijskih institucija i odabrati najpovoljniju te ju predložiti Gradskom vijeću na prihvaćanje.

Čitav posao trebao bi biti gotov do kraja godine kada se kani i započeti gradnja dvaju krupnih objekata za koje su već odabrani izvođači radova, čulo se na sjednici Poglavarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tako će Grad Zadar pravi u Hrvatskoj izdavanjem obveznica namaknuti sredstva za izgradnju tih objekata.

Grad Zadar, koji će izdati obveznice na rok od deset godina, očekuje da će financijske institucije ponuditi nisku kamatnu stopu. Isto tako želi isplatu 140 milijuna kuna ne odjednom, nego u dvije tranše, u skladu s dinamikom radova.

Potrebna je i suglasnost Ministarstva financija za takav oblik investiranja i financijskog praćenja, a ona će uskoro biti dobivena, rekao je na današnjoj sjednici Poglavarstva zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Na sjednici je još istaknuto da su obavljeni razgovori s brojnim stručnjacima u Ministarstvu financija te da su se svi suglasili da investitor boniteta, kakav ima Grad Zadar, može razmišljati o obveznicama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara