Žagar: HN na izbore s malim zagrebačkim strankama

Predsjednik Hrvatskih narodnjaka (HN) Mislav Žagar danas je rekao da će ta stranka pregovarati sa sedam "malih zagrebačkih stranaka" kako bi izašli zajedno na predstojeće lokalne izbore.

Ne preciziravši o kojim se to "malim zagrebačkim strankama radi", Žagar je na konferenciji za novinare ustvrdio da će to biti značajna politička snaga objedinjena pod političkom idejom "Mali protiv velikih". Napomenuo je da su te stranke na prošlim lokalnim izborima u Zagrebu dobile 35.000 glasova, dok bi, procijenio je, na predstojećima zajedno mogle dobiti oko 40.000.

"Za male stranke dolazi povoljnije vrijeme jer su 'veliki' odavno potrošili političke kredite, novac poreznih obveznika i strpljenje birača", ocijenio je Žagar. Ipak, nakon izbora HN je spreman podržati SDP, ali ne i HNS iz kojega je većina sadašnjih članova HN-a izašla u veljači ove godine.

Potpredsjednik HN-a Krešimir Franjić ocijenio je da sadašnja koalicija SDP-HNS u Zagrebu jednostavno "ne ide" i da su od 19 točaka koalicijskog sporazuma realizirane svega dvije-tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nagađanja o koaliciji s HSP-om i HIP-om u Gradskoj skupštini koju im je ponudio Zdravko Tomac, sada u Hrvatskim socijaldemokratima, odlučno su odbacili jer su im, kažu, političke platforme oprečne. Osim toga, ističu da je ideja "Mali protiv velikih" izvorno njihova, a da ju je Zdravko Tomac samo preformulirao kao svoju zamisao pod nazivom "Treći put-hrvatski put".

Hrvatski narodnjaci u Zagrebu imaju 11 podružnica i dva povjerenika, a najavili su da će uskoro osnovati i podružnice u Rijeci, Karlovcu, Splitu i Osijeku.

U Zagrebu trenutačno koriste iznajmljeni poslovni prostor i napominju kako u Gradskom poglavarstvu nema političke volje da im se problem s prostorom riješi unatoč podnesenom zahtjevu.

(Hina) xbdj ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara