Žagar tvrdi da mu je Ferenčak prijetio da će ga razbiti

PREDSJEDNIK Hrvatskih narodnjaka Mislav Žagara rekao je policiji, prenosi Novi list, da mu je visokopozicionirani dužnosnik HNS-a, navodno Srećko Ferenčak, preko jednog novinara poručio da "zašuti ili će mu razbiti p....".

Žagara je u utorak ujutro pred sjedištem stranke fizički napao nepoznati muškarac, a predsjednik Hrvatskih narodnjaka zadobio je nekoliko šavova na glavi. "Ovo je poruka svim političarima koji žele biti čisti i moralni da prestanu pričati i ukazivati na nezakonitosti", kazao je Žagar Hini po izlasku iz bolnice. Dodao je kako je šokiran što je uslijed dana u središtu Zagreba napadnut, kako kaže, bejzbol palicom. Rekao je da napadača nikad prije nije vidio te da ne zna zbog čega je napadnut i tko bi mogao stajati iza toga.

Žagar je policiji rekao, saznaje Novi list, kako je Ferenčak prijetio i drugim dužnosnicima HN-a, a najviše Krešimiru Franjiću.

"Na pauzi jedne od posljednjih sjednica Gradske skupštine Srećko Ferenčak me pozvao na stranu i rekao da trojici "narodnjaka" poručim da će im svima razbiti p... Znam da je inače nagao pa ga nisam ozbiljno shvatio. Prenio sam to ljudima kojima je prijetnja upućena, ali oni je također nisu ozbiljno shvatili." - rekao je za Novi list novinar preko kojeg je navodno upućena prijetnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žagar i Franjić potvrdili su da su prijetnju primili od Ferenčaka. Žagar je napomenuo da je od policije zatražio cjelodnevnu zaštitu stranačkih prostorija.

Tajnik HNS-a, međutim, odbacuje optužbe, te tvrdi da sa Žagarom nije kontaktirao otkad je ovaj istupio iz HNS-a. 

"Niti sam s njim razgovarao, niti sam mu slao bilo kakve poruke preko bilo koga. Nesporazume sa Žagarom rješavam putem suda. Već sam ga tužio zbog laži koje je iznosio u novinama. On sad želi politički kapitalizirati ovaj napad, a bilo bi mu puno bolje da napadača potraži u društvu u kojem se kreće. Prije dvije godine potukao se u baru Hemingway, pravio nerede... Možda se u svojim noćnim izlascima zamjerio ljudima", komentirao je Ferenčak Žagarove optužbe za Novi list.

Izvor fotografije: Večernji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara