Zagorcu milijun eura jamčevine

Zagorcu milijun eura jamčevine

VLADIMIRU ZAGORCU je pred Zemaljskim istražnim sudom u Beču određena jamčevina u iznosu od milijun eura. Osim toga, oduzeta mu je i putovnica, a i odbio je izručenje Hrvatskoj, što znači da će cijeli postupak postati kompliciraniji.

Nakon što preda putovnicu i uplati milijun eura jamčevine, Zagorec će biti pušten da se brani sa slobode, a morat će ostati na svojoj trenutnoj adresi stanovanja.

Saslušala ga je sutkinja Christina Forsner. Zagorec se usprotivio izručenju, što znači da će cijeli proces njegovog izručivanja Hrvatskoj potrajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uhićenja u utorak u 17 sati Zagorec je proveden u bečku policiju, gdje je provedeno ispitivanje, za vrijeme koga je, kako je kazao u današnjem razgovoru za Index  zamjenik glasnogovornika Državnog odvjetništva u Beču, Gerhard Jarosch, Zagorec bio miran i staložen.

Umirovljenog generala sumnjiči se da je 2000. g., odlazeći s mjesta zamjenika ministra obrane, iz sefa MORH-a odnio dragulje u vrijednosti od 5 milijuna dolara koje mu je 1993. predao njemački trgovac oružjem kao jamstvo za dolare preuzete od MORH-a, za kupnju oružja potrebnog za obranu Hrvatske.

Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara