Zagorec: Ako me izruče Hrvatskoj, mrtav sam

VLADIMIR ZAGOREC je u intervjuu za austrijski tjednik "News" rekao da je "ako ga izruče, mrtav čovjek."

"Ako me izruče Hrvatskoj, mrtav sam. Za to postoje dokazi koji su podneseni bečkom pravosuđu i sada su također na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. U Hrvatskoj neću imati pošten sudski postupak." - rekao je Zagorec u intervju s naslovom "Polit-bombe iz Hrvatske".

Ispričao je kako ga je Mesićev savjetnik Saša Perković pokušao ucijeniti, rekavši da će obustaviti sudski postupak, ako mu Zagorec preda dokumente protiv političkih konkurenata.

Na pitanje je li mu život u opasnosti, Zagorec je odgovorio: "Apsolutno, imamo i pismene dokaze hrvatske i austrijske policije".

Rekao je kakao mu je Perković u Beču potvrdio da, kad tamo jednom dođe,  u zatvoru u Remetincu treba biti likvidiran.

"Ako vam to potvrdi savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika, onda je prijetnja realna, kao i činjenica da sam u Zagrebu 2003. pretučen. Slučaj nikad nije razjašnjen, kao ni činjenica o otmici moga sina." - rekao je.

Zagorec je neprijateljstvo s predsjednikom objasnio rekavši da on želi spriječiti njegov politički angažman protiv njega.

"On želi da dospijem u zatvor i da se psihički i fizički uništim. On želi bezuvjetno doći do dokumenata iz Tuđmanove ere, uvjeren da ih ja imam. Mesić je 1993. godine pokušao organizirati državni udar protiv Tuđmana, a ja sam bio najodgovorniji za neuspjeh puča. On to zna, jer o tome postoje u predsjedničkom arhivu dokumenti koje je vidio kada je postao predsjednik. U neugodnoj je situaciji, jer se nisam dao ucijeniti od njegovih pristaša i sada je agresivan. Novinari se zatvaraju, to se nije radilo ni u najcrnjim komunističkim vremenima." - rekao je Zagorec.

Rekao je i da je 2000. godine, kada je napuštao politiku, predao Vijeću za nacionalnu sigunost u Hrvatskoj potpunu dokumentaciju o nabavi oružja. Međutim, ti su akti, kako kaže, navodno nestali, a jedna kopija je kod njegova odvjetnika.

Mesića je u intevjuu nazvao "balkanskim dikatorom", ponovivši da njegovo izručenje znači i sigurnu smrt.

V.Š.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara