Zagorec imao više lažnih isprava?

Zagorec imao više lažnih isprava?

VLADIMIR ZAGOREC, osim putovnice na ime Franjo Rudelić, navodno posjeduje još i vozačke dozvole, putovnice i osobne iskaznice s imenima Zvonimir Majdak i Stjepan Kotarski.

U analizi o organiziranom kriminalu koju je Slobodna Dalmacija dobila iz, kako piše u današnjem broju, visokopozicioniranih izvora, Zagorec je okarakteriziran kao "beskrupulozni prevarant koji je radio iza leđa čak i tada svemoćnom ministru obrane i svom zaštitniku Gojku Šušku".

SIS i Kriminalistička vojna policija navodno su predstavljali samo figure institucija, dok su Šušak i nekoliko njegovih pomoćnika bili odgovorni za sve aktivnosti. SIS i SZUP nalazili su se u njihovoj funkciji, čak i kada su u to ulazile kriminalne radnje za osobnu korist pojedinaca, u ovom slučaju Zagorca, piše "Slobodna".

U analizi se navodi da je Zagorec, osim javnosti poznate putovnice na ime Franjo Rudelić, dobio još dva kompleta lažnih isprava koji uključuju vozačke dozvole, putovnice i osobne iskaznice na imena Zvonimir Majdak i Stjepan Kotarski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagorec je druge Šuškove pomoćnike, kako ne bi izazvao sumnju sa svojim poslovima nabave oružja, obilato "nagrađivao" stanovima, kreditima, kreditnim karticama i drugim pogodnostima, a to se odnosi na Markicu Rebića, Marinka Krešića, Antu Gugića i Ivana Tolja, piše "Slobodna".

"Analiza" koja je došla u ruke listu navodno je napravljena tijekom premijerskog mandata Ivice Račana i prvog predsjedničkom mandata Stjepana Mesića koji su se htjeli obračunati s duboko ukorijenjenim i isprepletenim organiziranim kriminalom. Na kraju se navodi da je Zagorec odlaskom iz Ministarstva obrane i tvrtke "RH Alan" "detaljno počistio tragove svojih zlodjela".

Zajedničkim radom Državnog odvjetništva, Ravnateljstva policije, VSOA-e i SOA-e otkriveni su dokumenti prema kojima je Zagorec zajedno s bliskim osobama oštetio hrvatski proračun za više stotina milijuna kuna.

V.Š.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara