Zagorec u kontaktu s najbogatijom austrijskom obitelji?

PREMA nekim špekulacijama hrvatskih medija Vladimir Zagorec nalazi se kod ili je u kontaktu s Karlom Phillipom Wlaschekom, izdankom jedne od najbogatijih austrijskih obitelji.

Kako piše austrijski časopis "Profil", Zagorec je iznajmio uredski prostor u zgradi koja je u vlasništvu obitelji Wlaschek, u ulici Jasomirgottstrasse u Beču. No, dokaza za tu tvrdnju nema dovoljno. Karl Phillip Wlaschek (poznat i kao Karl Wlaschek Junior) rekao je da je jednom kontaktirao sa Zagorcem, koji ga je htio uključiti u građevinske poslove u Hrvatskoj, ali ga je Wlaschek odbio. Imao je s njim samo jedan kontakt.

Karla Phillipa Wlascheka nazivaju Karlom Wlaschekom Juniorom, zato što nosi ime svog poznatijeg oca, Karla Wlascheka, čovjeka koji je utemeljio "Billu". "Billa" je 1953. počela kao parfumerija, koja je do 1960. imala 45 podružnica. Wlaschek je u igru dodao i živežne namirnice i 1961. svoj lanac prodavaonica nazvao Billa (od Billiger Laden, odnosno jeftina trgovina).

1996. Wlaschek prodaje Billu za 1,1 milijardu eura njemačkom koncernu Rewe-Gruppe. Nakon toga prelazi u nekretnine. Imetak obitelji Wlaschek iznosi 3,5 milijarde eura, a Karl Wlaschek je, po Forbesovoj listi, najbogatiji Autrijanac, te 249. najbogatiji čovjek svijeta. Posao obitelji Wlaschek uglavnom je preuzeo Karl Phillip Wlaschek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši kontakti iz Austrije potvrdili su nam da će eventualno uhićenje Vladimira Zagorca uslijediti nakon obrade slučaja na bečkom sudu, a odbacuju svaku mogućnost da bi Wlaschek, ukoliko je u kontaktu sa Zagorcem, mogao bilo kako utjecati na sud.

Članak objavljen u "Profilu" pobudio je prilično veliko zanimanje austrijskih medija, koji su prenijeli vijest o Zagorcu, ali dosad nije potvrđeno da je Zagorec u kontaktu s obitelji Wlaschek.

J.D. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara