Zagorec za austrijsku televiziju: Cijela stvar je izmišljena, dragulji ne postoje

AUSTRIJSKA televizija ORF emitirala je sinoć u vijestima prilog o Vladimiru Zagorcu, tijekom kojeg je novinar televizije razgovarao s umirovljenim hrvatskim generalom.

Na pitanje novinara je li ukrao dijamante ili pronevjerio novac, Zagorec je odgovorio: "Mogu samo reći sljedeće. Cijela stvar je izmišljena. Niti je bilo kakvih dragulja niti bi Ministarstvo poslovalo na takav način. A niti bi netko dao dragulje kao polog za oružje. To je nelogično."

Na upit odakle mu novac za pokretanje poslova s nekretninama u Beču Zagorec je odgovorio kako nije imao svoj novac već da je našao investitore i banke koje su bile spremne u njih ulagati.

Zagorec je ustvrdio da bi jedan od ključnih razloga "napada" na njega mogao biti i sudski proces koji se u Zagrebu vodi između Hrvatske i trgovca oružjem Zvonimira Zubaka, koji od države potražuje 200 milijuna dolara, jer tvrdi da nije isplaćen za nabavu raketnog sustava S-300.

"Mi smo primili taj sustav, taj sustav S-300 je primljen u Republici Hrvatskoj godine 1995. A danas se o tome sustavu vodi spor jer sustav nikad nije plaćen . Taj proces između Hrvatske i dobavljača mogao bi biti i jedan od razloga za napade na mene jer ja sam odlučujući svjedok koji može potvrditi da su te rakete isporučene a nikad nisu plaćene. Možda me stoga žele kao svjedoka učiniti nevjerodostojnim kako ne bi morali isplatiti trgovca oružjem". - govori Zagorec.

Novinar na kraju priloga dodaje kako Zagorec u svakom slučaju ne računa s poštenim suđenjem u Hrvatskoj, te da njegovi bečki odvjetnici svim pravnim sredstvima pokušavaju spriječiti izručenje.

Intervju je emitirala Nova TV.

A.H.
Foto: RTL Vijesti

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara