Zagorski policajac uhvaćen u krijumčarenju ilegalaca

Ž.K., djelatnik policijske postaje Klanjec, koja se nalazi u sastavu PU krapinsko-zagorske, uhvaćen je u utorak u pokušaju krijumčarenja dvojice stranih državljana, 28-godišnjeg Srbina H.V. i 24-godišnjeg Dž.V.

Policajac je strance pokušao prokrijumčariti u prtljažniku automobila Citroen preko graničnog prijelaza Bregana.

Krapinsko-zagorska PU potvrdila je informaciju o privođenju jednog od njezinih djelatnika, a glasnogovornik Miljenko Fruk kazao je za Index kako je Ured načelnika od PU zagrebačke, čiji su djelatnici priveli Ž.K., zaprimio informaciju o slučaju.

"Imamo tek službenu obavijest o događaju, međutim to je sve čime trenutno raspolažemo. Očekujemo od kolega iz PU zagrebačke opširnije izvješće o slučaju nakon čega će naša PU poduzeti daljnje mjere sukladne zakonu." - pojasnio je Fruk.

32-godišnji policajac priveden je jučer nakon što ga je slovenska pogranična policija uhvatila na svojoj strani granice u pokušaju švercanja ilegalaca, te ga je nakon toga zajedno sa stranim državljanima, predala hrvatskoj pograničnoj policiji.

Ukoliko se utvrdi sumnja na počinjenje kaznenog djela u pokušaju, policajcu prijeti disciplinski postupak i suspenzija. Kriminalistička obrada slučaja još traje.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara