Zagreb: 22. muzički bijenale od 4. do 12. travnja

MEĐUNARODNI festival suvremene glazbe 22. muzički bijenale, koji će od 4. do 12. travnja u Zagrebu okupiti niz poznatih imena svjetske glazbene scene, nosit će sva obilježja spoja glazbe i tehnologije, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Osvrćući se na protekle festivale, umjetnički direktor Berislav Šipuš na današnjoj konferenciji za novinare rekao je kako je onaj 2001. obilježila mješavina različitih kultura, a ovogodišnji stavlja naglasak na tehnologiju.

Sve je to svojevrsna priprema za 2005. i Svjetske dane glazbe, izjavio je Šipuš, dodavši kako će se za ovogodišnjeg festivala održati i važan trodnevni skup "Glazbene konstelacije digitalnog doba", koji će okupiti autore mlađe generacije, stasale na računalima.

Festivalsku će raznolikost obilježiti i večeri glazbe organizirane, među ostalim, u Hrvatskom narodnom kazalištu, Pauku, Lisinskom i Tvornici.

Posebni gost današnje konferencije bio je i Juan Trigos autor opere "DeCachetitoRaspado" ("Obrazom uz obraz"), nastale suradnjom oca tekstopisca i sina skladatelja, kojom će festival biti otvoren.

Katalog je za bijenale već tiskan, a novinarima je podijeljen nulti broj "Newslettera", koji će svakodnevno izlaziti od početka do kraja festivala, a bit će dostupan na internet adresi: www.biennale-zagreb.hr.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara