Zagreb: Bezolovni benzin u cisterni za BiH zamijenili lož uljem

TROJICA muškaraca osumnjičena su za izbjegavanje plaćanja poreza i carine jer su iz cisterne 20.000 litara bezolovnog benzina, namijenjenog za prodaju u BiH, zamijenili lož uljem, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policija sumnjiči 43-godišnjeg vlasnik cisterne, kojom je prevozio bezolovni benzin za BiH, i 33-godišnjeg vlasnika benzinske postaje u Zagrebu da su iz cisterne istočili 20.000 litara benzina. Trećeosumnjičeni, 36-godišnji zaposlenik postaje, u cisternu je potom utočio 17.900 litara lož ulja kako bi težina cisterne odgovarala težini prilikom carinskog nadzora izvoza robe u BiH, kažu u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trojica osumnjičenih, kojima nije otkriven identitet, jučer su privedena istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda zbog sumnje da su počinili kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora. Prijeti im petogodišnja zatvorska kazna.

U policiji kažu da su svojim kriminalnim činom oštetili državni proračun jer nisu platili davanja po osnovi obveza plaćanja posebnog poreza na naftne derivate, PDV, te carinske pristojbe po visini stope koja je određena carinskom tarifom. Ukupan iznos za koji je država oštećena još nije utvrđen, kažu u policiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara