zagreb: biometeorološka prognoza od 2. do 5. travnja

Biometeorološka situacija u Zagrebu iduća četiri dana bit će nepovoljna, što će ljudima osjetljivim na vrijeme donijeti lošije raspoloženje i slabiju koncentraciju, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak i subotu biometeorološka situacija bit će relativno nepovoljna, a tijekom dana postupno će doći do poboljšanja raspoloženja uz dobar san. Kronični srčani, reumatski, plućni i gastroenterološki bolesnici mogli bi imati tegoba uzrokovanih vremenom, pa trebaju redovito uzimati lijekove. Kroničnim plućnim i reumatološkim bolesnicima preporučuje se izbjegavanje tjelesnih napora.

U nedjelju će situacija biti nepovoljna, pa će ljudi osjetljivi na vrijeme biti lošije raspoloženi uz moguću pojavu napetosti.

U ponedjeljak će situacija biti relativno nepovoljna. Nastavlja se razdoblje lošijeg raspoloženja uz slabiju koncentraciju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kronični bolesnici mogu osjećati tegobe uzrokovane vremenom pa trebaju redovito uzimati lijekove. Kronični plućni i reumatološki bolesnici trebaju izbjegavati tjelesne napore.

Koncentracija peluda drveća u zraku je visoka s dominacijom topole i graba, a mjerenjem lebdećih čestica zrak je ocijenjen kao dobre kvalitete.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara