Zagreb: biometeorološka prognoza od 22. do 25. travnja

Biometeorološka situacija u Zagrebu idućih će dana biti uglavnom povoljna što će ljudima donijeti stabilno raspoloženje, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak će situacija biti povoljna što će podržavati stabilno raspoloženje. Reumatičari i kronični srčani bolesnici uz redovito uzimanje lijekova ne bi trebali imati poteškoća uzrokovanih vremenom. Astmatičarima se preporučuje da ujutro zaštite nos i usta od hladnog zraka. Koncentracija peluda u zraku je visoka s dominacijom umjereno alergogenog peluda hrasta, a koncentracija peluda trava je niska.

U subotu se nastavlja razdoblje povoljne biometeorološke prognoze uz stabilno raspoloženje. Ne očekuju se tegobe kod reumatskih, srčanih i kroničnih plućnih bolesnika. Lijepo vrijeme treba iskoristiti za šetnju u toplijem dijelu dana i laganu tjelovježbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U nedjelju će situacija biti relativno povoljna uz stabilno raspoloženje. Ne očekuju se tegobe kod reumatskih, srčanih i kroničnih plućnih bolesnika.

U ponedjeljak će stanje biti relativno povoljno, popodne u pogoršanju. Mogući su pojačan umor i slabiji san kod ljudi osjetljivih na vrijeme, a kod reumatičara pogoršanje bolova u mišićima i zglobovima. Kronični plućni i srčani bolesnici uz redovito uzimanje lijekova ne bi trebali imati tegoba uzrokovanih vremenom.

(Hina) pp/xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara