Zagreb: Biometeorološka situacija od 4. do 7. travnja

BIOMETEOROLOŠKA situacija u Zagrebu u petak će biti nešto povoljnija nego proteklih dana, ali već u nedjelju tmurno vrijeme može dovesti do općenito lošijeg raspoloženja, priopćio je zagrebački Zavod za javno zdravstvo.

Biometeorološka situacija u petak bit će nešto povoljnija u odnosu na prethodne dane. Raspoloženje većine ljudi trebalo bi se popraviti, ali su i dalje moguće glavobolje i nesanice.

Očekuje se smanjenje koncentracije peludi u zraku zbog moguće kiše, pa ne bi trebalo biti opasnosti za osobe alergične na pelud.

Osjećaj hladnoće bit će pojačan vjetrom što može uzrokovati poteškoće kod plućnih i reumatskih bolesnika, dok kod osoba s vrijedom želuca i dvanaesnika postoji povećana mogućnost krvarenja.

Vrijeme u subotu neće imati posebnih učinaka na raspoloženje ljudi, no koncentracija peludi, posebice breze, mogla bi porasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kod srčanih se bolesnika ne očekuju veće tegobe, dok bi reumatski bolesnici zbog nižih temperatura mogli imati smetnje. Kod bolesnika s vrijedom želuca i dvanaesnika i u subotu postoji povećana mogućnost krvarenja.

Nedjeljno tmurno vrijeme moglo bi dovesti do općenito lošijeg raspoloženja i povećane nervoze. Za osobe alergične na pelud ne očekuju se poteškoće.

Hladnoća pojačana sjevernim vjetrom mogla bi nepovoljno djelovati na plućne i reumatske bolesnike.

Kod srčanih bolesnika osjetljivih na zahlađenje mogu se javiti nešto češće stenokardije u jutarnjim satima, a za osobe s vrijedom želuca i dalje postoji povećana mogućnost krvarenja.

Loše vrijeme koje će se nastaviti i u ponedjeljak može dovesti do pojačanog osjećaja razdražljivosti i lošeg raspoloženja kod osoba osjetljivih na vremenske (ne)prilike.

Pojačana hladnoća mogla bi nepovoljno utjecati na reumatičare, a astmatičari se upozoravaju na oprez u jutarnjim satima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara