ZAGREB: BISKUP MRZLJAK PREDVODIO MISu U KATEDRALI

Pomoćni biskup zagrebački Josip Mrzljak predvodio je danas na blagdan Sveta tri kralja ili Bogojavljanje misu u zagrebačkoj katedrali.

Propovijedajući o važnosti jednog od najstarijih kršćanskih blagdana, Mrzljak je rekao da je to blagdan koji vjernicima ukazuje na važnost rođenja djeteta Isusa preko kojega se pojavio Bog za cijeli svijet.

Ta tri mudraca, tri kralja koje Crkva danas slavi predstavnici su cijeloga svijeta i simbol su svjetla koje smo i mi prihvatili kao kršćani.

Spominjući Betlehem, mjesto koje su pohodila trojica kraljeva, Mrzljak je pozvao da se i mi poput te trojice odazovemo kršćanskom putu u Betlehem kako bi preko novorođenog djeteta Isusa prepoznali Boga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posebno je upozorio na strahote koje proživljava današnji Betlehem, za kršćane najjače vjersko središte, iz kojeg, kako je rekao, na žalost nestaju kršćani. ´Danas je to grad u kojem vlada strah i prijeti mu humanitarna katastrofa´, kazao je.

Unatoč svemu tome franjevci iz Betlehema pozivaju na hodočašće u to sveto mjesto kako bi i dalje kršćani upravo na tome mjestu proslavljali Božić, dodao je.

Osvrćući se na proslavu Božića, Mrzljak je rekao kako se ´moramo zbog Božića odreći i konzumizma koji je slika današnjeg vremena kako bismo što dostojnije i u poniznosti slavili taj blagdan´.

´Današnji blagdan Sveta tri kralja put je prema Bogu kako bismo zaboravili sve strahote nesigurnosti, strahove i terorizam koji vladaju svijetom, posebice u najbogatijim zemljama. Kao kršćani moramo osuđivati svako ubojstvo, moliti za vladare u svijetu kako bi pronašli prava rješenja protiv sukoba i nasilja´, naglasio je Mrzljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara