Zagreb: Bjegunac osumnjičen za 252 kaznena djela

BJEGUNCA kojeg se sumnjiči da je krivotvorio dokumentaciju pomoću koje je u posljednje četiri godine registrirano oko 70 vozila i motocikala, prokrijumčarenih iz zapadno-europskih zemalja, i pritom počinio 165 kaznena djela, zagrebačka je policija danas osumnjičila za još 87.

Osumnjičeni 45-godišnji D. P., za kojim je početkom ove godine raspisana tjeralica, ta je nova kaznena djela navodno počinio od studenoga 1999. do studenoga prošle godine. Riječ je o 29 kaznenih djela izbjegavanja carinskog nadzora, te isto toliko krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Sredinom veljače ove godine policija je izvijestila da je nakon višemjesečne akcije u suradnji s Carinom utvrdila da je osumnjičeni D. P. u posljednje četiri godine krivotvorio dokumentaciju na osnovu koje je registrirao oko 70 automobila i motocikala prokrijumčarenih iz zapadnoeuropskih zemalja. Ranije je osumnjičen i za desetak krađa automobila iz Italije, Njemačke i Češke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji kažu da su u stanu ilegalnog carinika, kako su ga prozvali, pronašli prijenosno računalo u kojem je pronađeno više programa koji služe za ispisivanje registracijskih lista, Jedinstvene carinske deklaracije, talijanskih knjižica vozila, raznih računa iz zemalja zapadne Europe. Pronađeno je i nekoliko pečata i gumenih otisaka pečata i krivotvorene dokumentacije koja služi za uvoz i registraciju motornih vozila u RH, među kojima je i drvena podloga sa dva gumena otiska pečata više stanice za tehnički pregled i poduzeća koje se bave špedicijom, vanjskom trgovinom.

Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

U policiji kažu da materijalna šteta jo nije utvrđena, no pretpostavlja se da je riječ o većem iznosu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara