Zagreb: Bolnici Sveti Duh dana suglasnost o promjeni djelatnosti

ČLANOVI zagrebačkog Gradskog poglavarstva na današnjoj su sjednici dali suglasnost Upravnom vijeću Opće bolnice Sveti Duh o promjeni djelatnosti, kojom se djelatnosti kronične hemodijalize ustupaju i prenose Poliklinici za internu medicinu, opću kirurgiju i ginekologiju "Sveti Duh II".

Opća bolnica Sveti Duh osnivač je Poliklinike s 10 posto osnivačkih udjela, a izraelska tvrtka Danel Business Ventures BV sa 90 posto udjela. Poglavarstvo je također dalo suglasnost Upravnom vijeću Opće bolnice "Sveti Duh" o nabavi i montaži opreme centralnog monitoringa koronalne jedinice intenzivnog liječenja.

Pročelnik gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar odluku obrazložio činjenicom da je u Zagrebu potreba za hemodijalizom velika, a da je oprema u bolnici "Sveti Duh" zastarjela.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva, novinarima je rekao da je cijeli projekt izgradnje i opremanja nove zgrade bolnice "Sveti Duh" vrijedan oko devet milijuna eura i da bi trebao biti završen za otprilike dvije godine. Izraelci su nedavno uplatili pola milijuna eura, i time se projekt počeo ostvarivati, rekao je. Na upit novinara hoće li se u toj zgradi moći obavljati transplatacija bubrega, Šostar je odgovorio da neće, ali da će biti povezana s centrom za medicinsku genetiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ustanovi za hitnu medicinsku pomoć Poglavarstvo je danas odobrilo uzimanje kratkoročnog kredita kod Zagrebačke banke od milijun kuna za isplatu plaća, jer joj HZZO nije pravovremeno dostavio financijska sredstva.

Poglavarstvo je odlučilo i s 3,3 milijuna kuna podmiriti obveze iz novog Kolektivnog ugovora Ustanovi za rehabilitaciju hendikepiranih osoba (URIHO).

Trgovačkom društvu Zrinjevac odobreno je dva milijuna kuna za organizaciju 38. međunarodne vrtne izložbe "Floraart" koja će se od 4. do 8. lipnja održati na prostoru Boćarskog doma.

Donijeta je i odluka o ukidanju parkirališta na Kaptolu jer je taj prostor predviđen za sanaciju.

Pripreme za početak kupališne sezone za ovu godinu u Rekreacijskom športskom centru "Jarun" su završene i kupališna sezona može početi, odlučilo je danas zagrebačko Gradsko poglavarstvo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara