Zagreb: Dani tehničke ispravnosti vozila od 23. do 29. lipnja

DANI tehničke ispravnosti vozila održat će se ove godine od 23. do 30. lipnja zaključeno je danas na sastanku radne skupine za organizaciju te akcije, koji je održan u prostorijama Hrvatskoga autokluba (HAK).

Nositelj je aktivnosti, kojom se želi povećati stupanj tehničke ispravnosti vozila u Hrvatskoj, Ministarstvo unutarnjih poslova, u suradnji s HAK-om, Centrom za vozila Hrvatske i stanicama za tehničke preglede na teritoriju cijele države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Akcija je sastavni dio provedbe Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u ovoj godini, a provodi se na dva načina: dobrovoljno, slobodnim dolaskom vozača u stanice za tehničke preglede vozila, gdje se na vozilu pregledavaju osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa i sastojci ispušnih plinova, te pojačanim nadzorom vozila u prometu na cestama što će ga poduzimati prometna policija na širem području najvećih gradova - Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka.

Akcija se sastoji od besplatne kontrole tehničkog stanja vozila tijekom cijeloga tjedna od 23. do 30. lipnja i dežurni u stanicama za preglede upoznat će vozače s uočenim nepravilnostima. Kontrolirat će se kočnice, stupanj isparavanja kočne tekućine, geometrija ovjesa, amortizeri i svjetla, a obavit će se i ekotest.

Budu li uočene određene nepravilnosti, bilo u stanicama za tehnički pregled, bilo kontrolom prometne policije na cesti, vozači će biti upozoreni da nepravilnosti uklone. Neće biti nikakva kažnjavanja, a vlasnicima vozila dijelit će se letci o značenju tehničke ispravnosti vozila za sigurnost cestovnog prometa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara