Zagreb: Direktorica poduzeća koristila sina za porezne prijevare

ZAGREBAČKA policija kazneno je prijavila direktoricu jednog zagrebačkog poduzeća za proizvodnju boja i lakova i njenog 25-godišnjeg sina zbog sumnje da su oštetili državni proračun za više od 160 tisuća kuna jer nisu plaćali porez i prirez na dohodak.

Kaznenu prijavu protiv 57-godišnje direktorice, čiji identitet, kao ni ime poduzeća kojem je na čelu policija nije otkrila, podnio je sindikalni povjerenik u tom poduzeću.

U policiji tvrde da je osumnjičena s ciljem pribavljanja nezakonite imovinske koristi za poduzeće, od siječnja do prosinca 2001., sa sinom, inače redovnim studentom, potpisala ugovore o dodatnom čuvanju poduzeća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sin je potom pribavljao ugovore preko Studentskog centra u Zagrebu, no za čuvanje poduzeća njegova majka je angažirala umirovljenike.

Isplaćen novac za usluge sin je na ruke vraćao majci koja je potom plaćala umirovljenike. Mjesečno je to iznosilo oko 370 tisuća kuna. Na taj je način 57-godišnja direktorica izbjegla platiti više od 160 tisuća kuna poreza i prireza na dohodak, što je, kažu u policiji, utvrdila i inspekcija Porezne uprave.

Direktorica je osumnjičena za kazneno djelo zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, a njen sina za pomaganje, pa je protiv njih policija Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijela kaznenu prijavu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara