Zagreb: dvije prodavačice uspjele otjerati razbojnike, treća nije

Prodavačice u trgovini u zagrebačkom naselju Dubrava i kiosku u Susedgradu sinoć su, svaka na svoj način, spriječile naoružane razbojnike da ih pokradu, no s druge strane zaposlenica sportske kladionice u Maksimirskoj ulici nije uspjela zaustaviti nenaoružanog razbojnika da joj ukrade nekoliko tisuća kuna.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je sinoć oko 19,45 sati nepoznati razbojnik, naoružan pištoljem, ušao u trgovinu u Grižanskoj ulici u Dubravi i došao do pulta s blagajnom. U tom trenutku 44-godišnja prodavačica nalazila se nekoliko metara dalje kod skladišta. Razbojnik je u nju uperio pištolj i zatražio novac, nakon čega je sam pokušao otvoriti blagajnu, ali nije uspio. Smirena prodavačica uzela je telefonsku slušalicu u ruku i zaprijetila mu da će nazvati policiju, nakon čega je razbojnik pobjegao.

Oko sat vremena kasnije u Susedgradu, u ulici Ivane Brlić Mažuranić, maskirani razbojnik pokušao je opljačkati kiosk u kojem je bila 50-godišnja prodavačica. Ona je odmah počela vrištati, a kada je u ruci razbojnika vidjela pištolj, s pulta je uzela kutiju cigara i bacila je prema razbojniku koji je pobjegao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za razliku od prodavačica u trgovini i kiosku, 22-godišnja zaposlenica sportske kladionice u Maksimirskoj ulici nije uspjela omesti nenaoružanog razbojnika koji je oko 14,40 sati, uz, kako kažu u policiji, verbalnu prijetnju, uzeo nekoliko tisuća kuna.

Policija je izvijestila da je uspjela uhvatiti 25-godišnjeg razbojnika koji je 30. prosinca prošle godine opljačkao oko 15 tisuća kuna iz pošte u Sigetu.

(Hina) xso yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara