Zagreb: Dvoje Ekvadoraca u igračim konzolama krijumčarili 3,7 kilograma kokaina

Zagreb: Dvoje Ekvadoraca u igračim konzolama krijumčarili 3,7 kilograma kokaina
U ZAGREBAČKOJ Zračnoj luci jučer je kod dvoje državljana Ekvadora pronađeno više od 3,7 kilograma kokaina, vrijednog oko 150 tisuća eura, koji je bio skriven u igrače konzole Xbox, izvijestila je danas policija.

Dvoje Ekvadoraca, 25-godišnji mladić i 22-godišnja djevojka, u Zagreb su doputovali preko Amsterdama. Carinicima i graničnim policajcima postali su sumnjivi nakon što su izjavili da su u Hrvatsku došli kao turisti, a nisu imali novac i osiguran hotelski smještaj.

Nakon što je dobila sudski nalog policija je pretražila njihove putne torbe u kojima je pronašla dvije u kartonske kutije zapakirane igrače konzole Microsoft X-box. Rendgenski pregledom otkriveno je da konzole ne sadrže elektroničke sklopove, već bijeli prah. U konzoli koju je nosio mladić pronađeno je 1.840 grama, dok je djevojka pokušala prokrijumčariti 1.882 grama kokaina.

Po riječima načelnika Odjela kriminaliteta droga zagrebačke policije Zorana Babića droga nije bila namijenjena hrvatskom, nego zapadnoeuropskom narko tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na upit kako se došlo do tog zaključka, iako su dvoje Ekvadoraca u Hrvatsku došla upravo preko jedne zapadnoeuropske države, Babić je rekao da ne može otkriti sve detalje.

"U amsterdamskoj zračnoj luci kontrole su stroge, no poznato je da ju je lakše proći ako ste samo u tranzitu", kazao je Babić.

Dvoje Ekvadoraca, oboje nezaposleni, danas će biti privedeno u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Osumnjičeni muškarac otac je dvoje malodobne djece i nezaposlen je kao i djevojka, inače, samohrana majka troje malodobne djece.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara