Zagreb: dvojica ranjenih u eksploziji ručne bombe izvan životne opasnosti

Dvojica teško ranjenih u jutrošnjoj eksploziji ručne bombe u stanu na Marulićevom trgu izvan su životne opasnosti, izvijestila je zagrebačka policija.

U eksploziji ručne bombe u podrumskom stanu u središtu Zagreba jutros oko 4,30 poginuo je Darko Kosinec (44), a teško su ranjeni Davor Z. (42) i Dragan G. (44).

Policija je od dvojice ranjenih saznala da su sinoć od 23 sata u stanu konzumirali alkohol i kartali, te u više navrata tijekom noći rastavljali i sastavljali ručnu bombu koju je donio poginuli Darko Kosinec.

Oko 4,30 sati on je u jednom trenutku provukao prst kroz alku osigurača bombe i počeo ju vrtiti oko prsta, no osigurač se izvukao, te je bomba pala na pod i eksplodirala.

Darko Kosinec je odmah poginuo, a njegovi prijatelji su zadobili više eksplozivnih ozljeda koje nisu opasne po život, kažu u policiji.

Od stanara u zgradi na Marulićevom trgu 2. saznaje se da je stan koristio Davor Zlodi, razvojačeni hrvatski branitelj, koji se, kako tvrde, žalio da boluje od PTSP-a.

Poginuli Darko Kosinec navodno mu je bio prijatelj s ratišta, kao i drugi ozlijeđeni. U Klinici za traumatologiju se doznaje da je riječ o Draganu Gaćeši.

Iz zagrebačke policije upozoravaju da i taj događaj potvrđuje tragične posljedice ilegalnog držanja i rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima. Stoga, preporučuju građanima da se u takvim situacijama odmah udalje od naoružane osobe i obavijeste policiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara