Zagreb: Grad se s vlasnicima kafića dogovorio da se obnova Tkalčićeve odgodi do 15. lipnja

POČETAK obnove Tkalčićeve ulice, koji je bio najavljen za danas, odgođen je do 15. lipnja kako bi se smanjila šteta vlasnicima kafića zato što ne bi mogli obavljati svoju djelatnost, priopćio je danas Ured za izgradnju grada.

Nakon razgovora gradska se uprava s korisnicima poslovnih prostora u Tkalčićevoj ulici, u kojoj su smješteni brojni kafići i ljetne terase, sporazumjela da se početak radova druge i treće faze obnove te pješačke zone odgodi do 15. lipnja kako bi se smanjile štete u poslovanju, navodi se u priopćenju.

Trideset i pet vlasnika i korisnika poslovnih prostora peticijom su zatražili od grada da se početak radova odgodi do 1. srpnja, ali su danas pristali da radovi počnu 15. lipnja.

Gradski predstavnici navode da će se planiran rok dovršetka obnove, predviđen za studeni ove godine, pokušati poštovati ubrzanim radom i većim brojem radnika, bez utjecaja na ugovoren opseg i kvalitetu radova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvođač radova tvrtka Viadukt obaviještena je o odgodi obnoviteljskih radova, a obvezna je izraditi novi vremenski plan kako bi se uskladio rad svih sudionika u obnovi Tkalčićeve ulice.

Radovima je predviđeno uređenje kolnika i rekonstrukcija Tkalčićeve od Skalinske do Miklaušićeve ulice. Rekonstruirat će se i južni dio Kožarske ulice i urediti parkovne površine istočno i zapadno od Tkalčićeve prema parku Opatovini. To je nastavak radova u toj ulici u središtu Zagreba.

U Gradskom uredu za izgradnju grada navode da je ukupna vrijednost investicije 31,3 milijuna kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara