Zagreb: Inscenirali prometnu nezgodu kako bi od osiguranja naplatili štetu

TROJICA muškaraca osumnjičena su za prijevaru, odnosno namještanje prometne nezgodu kako bi od osiguravajuće tvrtke dobili 82 tisuće kuna odštete, izvijestila je danas zagrebačka policija

Kriminalistička obrada nad trojicom muškaraca završila je zadnjeg dana 2003. podizanjem policijske kaznene prijave zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu zbog prijevare na štetu tvrtke Croatia osiguranje.

Policija 33-godišnjaka sumnjiči da je krajem lipnja prošle godine u večernjim satima namjerno izazvao prometnu nezgodu u mjestu Pojatno u dogovoru s 22-godišnjim mladićem koji je vozio "mercedes 230" u vlasništvu oca 27-godišnjeg prijatelja.

Dolaskom na jedno raskrižje u Pojatnom 22-godišnji mladić je znatno smanjio brzinu kako bi 33-godišnjak svojim osobnim automobilom "BMW 518", vozeći minimalnom brzinom, namjerno prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio "mercedesa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nezgode osumnjičeni su pozvali policiju koja je obavila očevid. Potom je 27-godišnji sin vlasnika oštećenog "mercedesa" s policijskim zapisnikom o očevidu prijavio štetu u poslovnici Croatia Osiguranja u Zaboku. Za nastalu štetu trebalo mu je biti isplaćeno oko 82 tisuće kuna, no naknadnim vještačenjem utvrđeno je da je šteta nastala u insceniranoj nezgodi.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara