Zagreb: Izaslanstva Sabora, Vlade i Predsjednika položila vijence na Mirogoju

U POVODU Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, izaslanstva Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade te ministarstava obrane i hrvatskih branitelja položila su prijepodne vijence i zapalila svijeće kod Križa na groblju branitelja na zagrebačkom Mirogoju.

Vijenac je, u ime Ureda predsjednika RH, položio tajnik Ureda Željko Bagić. U ime Vlade, počast poginulim hrvatskim braniteljima odali su potpredsjednik Vlade Ante Simonić i zamjenik ministra pomorstva, prometa i veza Pavao Komadina, a u ime Sabora, potpredsjednici Vlatko Pavletić i Baltazar Jalšovec.

Vijenac je položio i ministar hrvatskih branitelja Ivica Pančić, s predstavnicima braniteljskih udruga, te izaslanstvo MORH-a i Oružanih snaga RH, na čelu s generalom zbora Josipom Lucićem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaslanstvo MORH-a i OS RH na čelu s general-pukovnikom Milivojem Petkovićem položilo je jutros vijenac i zapalilo svijeću i na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata kod mirogojskog krematorija.

U počast palim braniteljima vijence su položili i predstavnici gradskih vlasti - zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić i potpredsjednik Gradske skupštine Vladimir Velnić.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježava se u spomen 5. kolovoza 1995., kad su hrvatski branitelji, u vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja", ušli u Knin, središte srpske pobune od početka devedesetih.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara