Zagreb: kardinal Bozanić predvodio euharistijsko slavlje u bazilici u palmotićevoj

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić predvodio je večeras na blagdan Srca Isusova svečano euharistijsko slavlje u bazilici Srca Isusova u Zagrebu istaknuvši da su blagost i poniznost kreposti tako potrebne u našem svakodnevnom životu. L

Blagost služi istini bez uzmicanja i vodi nas u tajnu blaženstva i cijeloga Kristova života, rekao je kardinal Bozanić. Naglasio je da nam liturgija svetkovine Presvetog Srca Isusova sugerira sliku dobrog pastira, dragu našoj kršćanskoj ikonografiji, koja sugerira Krista pastira koji je uvijek spreman ljudima pokazati put, nudeći sebe kao uzor.

U propovijedi je nadbiskup podsjetio da se hrvatski narod prije 105 godina sa svojim biskupima stavio pod zaštitu Presvetog Srca Isusova. Naime, papa Leon XIII je 11. lipnja 1899. posvetio cijeli svijet Srcu Isusovu.

.Osvrćući se na današnje vrijeme kardinal Bozanić je pozvao vjernike na zahvalu Srcu Sina Božjega iz kojega proizlazi trajni izvor života, nada svakom čovjeku, osobito čovjeku trećeg tisućljeća. Tom čovjeku i vjerniku potrebno je spoznati srce Isusa Spasitelja kako bi spoznao sebe i mogao graditi civilizaciju ljubavi u ovome svijetu.

Pozivajući vjernike na obraćenje i neiscrpno vrelo Božje ljubavi kardinal je Srcu Isusovu preporučio sve vjernike, posebice najpotrebnije - bolesne i osamljene, te Crkvu zagrebačku koja se priprema za drugu sinodu.(Hina) xta ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara