Zagreb: Konferencija o budućnosti jugoistočne europe

KONFERENCIJA pod nazivom "Budućnost jugoistočne Europe; BiH, RH, SiCG, i perspektiva EU integracija", održat će se u Zagrebu 25. i 26. rujna, priopćili su u srijedu organizatori konferencije, Igmanska inicijativa i Građanski odbor za ljudska prava (GOLJP).

Igmanska inicijativa je međunarodna koordinacija nevladinih udruga, a Građanski odbor za ljudska prava iz Zagreba jedan je od osnivača spomenute koordinacije.

Konferenciju će u subotu u Novinarskom domu otvoriti predsjednik GOLJP-a Zoran Pusić, Aleksandar Popov iz Centra za regionalizam, SiCG, i Vehid Šehić iz tuzlanskog Foruma građana.

Od ostalih govornika najavljeni su predsjednici Hrvatske i SiCG, Stjepan Mesić i Svetozar Marović, predsjednik Predsjedništva BiH Sulejman Tihić, šefovi misija OESS-a u Hrvatskoj, SiCG i BiH te Jacques Wunenburger, voditelj Misije Europske komisije u RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji će se, između ostalog, govoriti o obnovi razumijevanja i povjerenja u regiji, preprekama, izazovima i šansama na putu ka Europi te kulturnom identitetu u regiji.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara