Zagreb: Krao kipove, cvijeće i svijeće s grobova

ZAGREBAČKA policija uhitila je lopov koji je posljednje dvije godine po zagrebačkim grobljima krao kipove, svijeće, pa čak i umjetno cvijeće koje je potom prodavao na Trešnjevačkoj tržnici.

Policija nije otkrila identitet 67-godišnjeg osumnjičenika kojega za sada tereti za sedam krađa na groblju Miroševec, pet na Markovom polju u Sesvetama i dvije na Granešini na Miroševečkoj cesti.

Lopov je otkriven prije dva dana zahvaljujući dojavi djelatnika osiguranja groblja Miroševec. Policajci su pronašli osumnjičenog i kod njega u vrećici pronašli dva brončana kipa Sv. Antuna i djevice Marije, te dva struka maćuhica sa zemljom i korijenom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđeno je da su te stvari ukradene s grobova hrvatskih branitelja, a potom je uz sudski nalog pretražena obiteljska kuća 67-godišnjaka u kojoj su pronađena još dva kipa gospe Marije, jedan kip anđela, šest svijeća i tri buketa umjetnog svilenog cvijeća.

U policiji kažu da je osumnjičeni ukradene predmete prodavao na Trešnjevačkoj tržnici za 200 kuna ili po dogovoru, te da je ukupna vrijednost do sada otkrivenih ukradenih predmeta oko 33 tisuće kuna.

Budući se sumnja da je 67-godišnjak počinio još neka kaznena djela nad njim se nastavlja kriminalistička obrada, kažu u policiji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara