Zagreb kreće s projektom termalnog kupališta

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo danas je prihvatilo projekt Idejnoprogramskog i urbanističkog rješenja Športsko rekreacijske zone s termalnim kupalištem kod nedovršene Sveučilišne bolnice u Blatu.

´Na toj se lokaciji nalazi podzemno jezero dubine od 800 do 1200 metara i zbog svojih geotermalih karakteristika moći će se iskoristiti za termalno kupalište´, rekao je pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo predstavljajući projekt na današnjoj sjednici Poglavarstva.

Bit će to ´vodeni centar´ s unutarnjim i vanjskim bazenima te pratećim ugostiteljskim i rekreativnim sadržajima i kupalištem na otvorenom, a moguća je i izgradnja hotela s kongresnim centrom. Projekt termalnog kupališta povezan s Jarunom činio bi najveći zagrebački športsko rekreacijski centar, rekao je Prežigalo napominjući da bi, prema predinvesticijskim istraživanjima, cijena projekta bila 50 milijuna eura. Grad bi osigurao zemljište, Ina-Naftaplin dostatne količine geotermalne vode, a mogući bi se ulagač izabrao na natječaju, dodao je.

Tu inicijativu je podržalo cijelo Gradsko poglavarstvo i gradonačelnica Vlasta Pavić istaknuvši da je to ´sjajna ideja´ s tim da je njen zamjenik Milan Bandić (SDP) naglasio kako treba inzistirati da Grad Zagreb bude većinski vlasnik, dok je član Poglavarstva za upravljanje imovinom Srećko Ferenčak (HNS) ustvrdio da na to ne treba trošiti proračunske novce. Za pripreme i ostvarenje projekta bit će potrebna godina i pol dana pa će, kako je rečeno, dogovori oko modela financiranja još uslijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Grad Zagreb danas je dao na korištenje Društvu distrofičara Zagreba dodatni prostor u prizemlju objekta na Krugama jer im dosadšnji prostor koji su dijelili s Društvom invalida cerebralne i dječje paralize nije bio dostatan ni odgovarajući. Osnovano je i Povjerenstvo za poboljšanje uvjeta života građana romske nacionalnosti u Zagrebu kojemu je članica i premijerova supruga Dijana Pleština.

Iz tekuće pričuve bit će izdvojeno 796.000 kuna za nabavku instrumenata za orkestar Zagrebačke filharmonije i 400.000 kuna ´Ladu´ za obnovu narodnih nošnji.

Grad Zagreb će kao čin dobre volje isplatiti naknadu štete vlasnicima automobila (od 2.000 do 20.000 kn) bez kasko osiguranja zbog eksplozije podmetnute naprave uz zgradu Poglavarstva.

Danas je imenovan i šef službe za unutarnji nadzor u Stručnoj službi gradonačelnika i Poglavarstva, na preporuku državne revizije, a njegov će zadatak biti nadzor nad korištenjem proračunskih sredstava i nad zakonitosti akata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara