Zagreb: Kruševački kazalištarci zadovoljni vrlo dobrim prijamom publike

Ansambl Kruševačkog pozorišta, koji je sinoć u zagrebačkom kazalištu "Kerempuhu" izveo Andrićevu "Prokletu avliju", izrazio je zadovoljstvo odličnim prijamom zagrebačke publike. L

Predstava Kruševačkog pozorišta, koja se izvodi od 1999., izvedena je u Zagrebu u povodu proslave Dana Srpskoga kulturnog društva "Prosvjete", rečeno je na konferenciji za novinare ansambla predstave.

Zadovoljni smo prijamom i vrlo dobrom publikom, rekao je režiser, scenograf i dramatičar predstave Nebojša Bradić.

"Prokleta avlija" već je šestu godinu za redom na pozornici toga kazališta i do sada je izvedena 150 puta. Više je puta nagrađivana, a 2000. dobila je nagradu "Sterijina pozorja".

Andrićeve novele i romani rijetko se izvode, s njim možete potpuno promašiti ili potpuno uspjeti, rekao je Bradić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka izvedba "Proklete avlije" svojevrsna je praizvedba jer je u ulozi fra Petra nastupio Miodrag Krivokapić, koji je zamijenio bolesnoga glumca.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo sinoćnjom predstavom, napomenuvši kako se osjeća zagrebačkim glumcem. Krivokapić, koji je iz Zagreba otišao prije 11 godina, podsjetio je kako je gostovao u Zagrebu prije tri godine te nedavno u "Gavelli".

U predstavi glume i Nebojša Dugalić, Vojin Ćetković, Bojan Veljović, Nebojša Milovanović, Dejan Tončić, Nebojša Vranić, Dušan Jovanović, Dragan Marinković, Saša Pilipović i Dušan Jovanović.

(Hina) xmb ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara