Zagreb: Lažnim obećanjima za upis vlasništva nad gradskim stanovima oštetio šestoricu za oko 120 tisuća eura

ZAGREBAČKA policija uhitila je 26-godišnjaka koji je prevario šest osoba za ukupno oko 120 tisuća eura tako što im je, za novčanu naknadu, lažno obećao da će im u Gradskom poglavarstvu srediti pravo vlasništva nad gradskim stanovima.

Policija je danas izvijestila kako je kriminalističkom obradom utvrdila da je osumnjičeni početkom svibnja lažno prijavio da su mu dvojica muškaraca prijetili smrću i nanošenjem teških ozljeda, a kako ne bi morao vratiti sto tisuća eura koje je na prevaran način uzeo od četiri osobe.

On je prošle godine, lažno im govoreći da ima poznanike u Gradskom poglavarstvu, obećao oštećenima da će im ishoditi pravo vlasništva nad stanovima u vlasništvu grada, za što je od njih uzeo sto tisuća eura.

Policija je naknadno utvrdila i da je osumnjičeni prošle godine na isti način prevario još tri osobe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svibnju je, lažno se predstavljajući kao zaposlenik Gradskog ureda za upravljanje gradskom imovinom, obećao 35-godišnjaku da će ga upisati u vlasništvo nad gradskim stanom u Sijećanjskoj ulici. Privremeno ga je i smjestio u taj stan, te od njega uzeo ukupno 12 tisuća eura.

U ožujku je na isti način prevario 26-godišnjaka, obećavši da će mu srediti gradski stan u Šoljanovoj ulici, za što mu je oštećeni dao tri tisuće eura.

Krajem prošle godine isto je učinio i 26-godišnjaku koji još boravi u gradskom stanu u Ulici Božidara Magovca, a za uslugu je osumnjičenom platio tri tisuće eura.

Protiv osumnjičenog policija je podnijela kaznenu prijavu zbog iznude i lažnog prijavljivanja zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara