Zagreb: Mislav Žagar dao ostavku na dužnost člana gradskog poglavarstva

BIVŠI HNS-ovac Mislav Žagar danas je dao ostavku na dužnost člana Gradskog poglavarstva Zagreba i najavio da će se vratiti u Gradsku skupštinu kao zastupnik Hrvatskih narodnjaka, stranke čiji je jedan od osnivača.

"Odlučio sam da je bolje maknuti se nego da se zagrebački SDP i HNS preko mene prepucavaju", rekao je Žagar na konferenciji za novinare govoreći o razlozima ostavke i komentirajući trenutnu situaciju u vladajućoj gradskoj koaliciji gdje SDP i HNS pregovaraju o primjeni koalicijskog sporazuma nakon što je skupina HNS-ovaca na čelu sa Žagarom, u kojoj su bili članovi Gradske skupštine i Poglavarstva, u veljači napustila stranku.

Nakon što se gradskim zastupnicima, također bivšim HNS-ovcima, Anti Čorkalu i Krešimiru Franjiću u Gradskoj skupštini pridruži Mislav Žagar, vladajuća koalicija SDP-HNS će, kako ocjenjuje, postati i brojčano labava. Ako HNS bude od njega zatražio skupštinski mandat, kaže da je spreman vidjeti se s njima i na sudu.

Žagar je naglasio da njegova ostavka "nipošto nije ustupak onima zbog kojih je otišao iz HNS-a", a koji su se, kaže, na besraman način obogatili, gazeći po političkim idealima i koristeći stranku kao probitačnu dionicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nemam iluzija da će taj moj čin rasplesti nastalu političku situaciju, ali se usuđujem vjerovati da će bar pokazati kome je do čega stalo, a tko se otima za privatne probitke", rekao je Žagar.

Izrazio je žaljenje što se gradonačelnica Vlasta Pavić nije odrješitije založila da se preispitaju okolnosti oko sukoba interesa i iz Poglavarstva povuku ljudi poput Srećka Ferenčaka iz HNS-a koji je, smatra Žagar, u sukobu intersa. "Ako se čovjek bavi građevinarstvom to je u redu, ali ne može se paralelnom baviti i politikom i tako se bogatiti", dodao je.

Žagar je naveo da će podržavati gradske vlasti sve dok budu radili na dosad zacrtanim projektima koje je i sam potpisao.

(Hina) xbdj yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara