Zagreb: nakon zimske stanke za posjetitelje ponovno otvoren vidikovac Kule Lotrščak

Nakon tromjesečne stanke tijekom zimskih mjeseci ponovno je otvoren vidikovac Kule Lotrščak s kojega se pruža jedinstven pogled na Zagreb u kojemu će posjetitelji moći uživati svakoga dana osim ponedjeljka od 11 do 20 sati. L

U današnjoj obavijesti Kule Lotrščak Galerije Klovićevi dvori navodi se da vidikovac Kule Lotrščak godišnje posjeti oko pet tisuća posjetitelja među kojima je velik broj stranih turista koji mogu samo nekoliko koraka od središnjega gradskog trga - Trga bana Jelačića vidjeti lijepu panoramu hrvatske metropole.

Kula Lotrščak srednjovjekovna je građevina i jedna je od najstarijih i najbolje očuvanih kula koje su, zajedno s bedemima, štitile grad, a ime je dobila po zvonu (campana lantruculorum) koje je stanovnike Gradeca navečer obavještavalo da se zatvaraju gradska vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Danas se u unutrašnjosti Kule, nakon brojnih prenamjena tijekom stoljeća, u prizemlju nalazi informativno-prodajni prostor, galerija je na prvome i drugome katu, a na posljednjem - trećem katu je vidikovac.

S toga se vidikovca svakoga dana točno u podne oglašava i popularni zagrebački top, a na trećemu katu nalaze se i pisani materijali vezani uz Kulu Lotrščak i njezinu povijest.

(Hina) xip ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara