Zagreb: Obilježen Dan Stomatološkoga fakulteta

SVEČANOM sjednicom Fakultetskoga vijeća obilježen je danas Dan Stomatološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jedine samostalne visokoškolske ustanove u Hrvatskoj na kojoj se obrazuju doktori stomatologije.

Proslavom održanom u zagrebačkome Glazbenom zavodu posvećenoj sv. Apoloniji, zaštitnici toga fakulteta, obilježeno je 54. godina djelovanja stomatološke edukacijske struke i 41. obljetnica samostalnoga rada Stomatološkoga fakulteta.

Vlado Carek, dekan fakulteta, izrazio je nadu da će taj fakultet naći svoje mjesto u okruženju uglednih europskih dentalnih učilišta. Dodao je da bi tomu nesumnjiv doprinos dalo rješenje prostornih problema Stomatološkoga fakulteta te povećanje sredstava što bi omogućilo i udruživanje u više međunarodnih znanstvenih projekata.

´Fakultet će nastaviti napore u prilagođavanju nastavnih programa ozbiljnim dentalnim učilištima u Europi i svijetu´, rekao je Carek, podsjetivši da je Stomatološki fakultet uspješno prošao i vizitaciju europskih stručnjaka.

Svečanost je bila i prigoda za podjelu nagrada i priznanja najboljim studentima.

Esad Prohić, predsjednikov izaslanik i predsjednikov savjetnik za znanost i visoko obrazovanje rekao je kako je imao priliku osobno se uvjeriti u visoku razinu studentskih radova na Stomatološkome fakultetu.

Zahvale Stomatološkoga fakulteta primili su i znanstveno-nastavni djelatnici umirovljeni u 2002. - Ivan Beus, Krešimir Birtić, Branko Hodek, Džemal Pezerović, Zdravko Rajić i Đuro Vukosavić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara