Zagreb: Održan Filharmonijski bal

U ZAGREBAČKOJ koncertnoj dvorani Lisinski večeras je u povodu završetka godine održan tradicionalnom "Filharmonijski bal".

Pod dirigentskim vodstvom Vjekoslava Šuteja, Zagrebačka filharmonija izvela je ulomke iz najpoznatijih mjuzikala tzv. škole zagrebačkog mjuzikla i rock opera hrvatskih skladatelja.

U sklopu večerašnjeg koncerta uručena je i tradicionalna nagrada Zagrebačke filharmonije za mladog umjetnika koju je dobila mlada hrvatska sopranistica Valentina Fijačko.

Zagrebačka filharmonija večeras je izvodila ulomke iz djela Alfi Kabilja, Milana Grgića, Karla Metikoša, Ivice Krajača, Miljenka Prohaske, Drage Britvića, Đele Jusića, Stipice Kalogjere a solisti su bili Mirna Orehovec mezzosopran, Vlatka Burić sopran, Danijela Pintarić sopran, Boris Pavlinić tenor, Siniša Hapač bariton i Đani Stipaničev bariton.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scenarij i režiju Filharmonijskog bala potpisuje Vlado Štefančić koji je i vodio kroz večerašnji program, a scenografiju Latica Ivanišević.

Sopranistici Valentini Fijačko je nagradu, koja se sastoji od kristalne skulpture Hede Rušec i putničkih čekova u iznosu od 2.500 eura, uručila Nina Oberiter-Gluhak u ime sponzora PBZ American Expressa. Nagrada je utemeljena 1991. na inicijativu tadašnjeg Atlas American Expressa.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara