zagreb: osnovica za plaće zaposlenih u kulturi povećana za 5,7 posto

Sindikati zaposlenih u kulturi potpisali su danas sa zagrebačkom gradonačelnicom Vlastom Pavić dodatak Kolektivnom ugovoru za zagrebačke djelatnike u kulturi kojim je utvrđeno povećanje osnovice za plaće za 5,7 posto.

Tim povećanjem, koje se primjenjuje od 1. studenoga, osnovica za oko 1.800 djelatnika u kulturi porast će sa sadašnjih 2.300 kuna na 2.431 kunu bruto.

Uz ranije povećanje osnovice od 4,3 posto, u ovoj je godini osnovica zaposlenih u zagrebačkim kulturnim ustanovama porasla ukupno 10 posto. Ostala prava iz Kolektivnog ugovora, koji se primjenjuje od početka godine, ostala su nepromijenjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čelnici Nezavisnog sindikata bibliotečnih djelatnika Hrvatske i Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi zadovoljni su dosadašnjim pregovorima, no naglasili su da im je cilj izjednačiti osnovicu za plaće u kulturi s osnovicom zaposlenih u gradskoj upravi koja iznosi 2.600 kuna.

"Pregovore smo vodili u dobroj vjeri, a ostvareni dogovor je rezultat realnih mogućnosti i razumijevanja obiju strana", rekli su sindikalci.

Gradonačelnica Pavić izrazila je nadu da će sindikati u idućem krugu pregovora ostvariti svoj cilj za izjednačavanjem osnovice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara