Zagreb: Osnovnoškolci obilježili završetak mjeseca borbe protiv ovisnosti

KVIZOM znanja, kojemu je bila svrha upozoriti djecu i mladež na štetno djelovanje duhana, alkohola i droge, danas je završen Mjesec borbe protiv ovisnosti.

U finalu, održanom u Osnovnoj školi "Rudeš", natjecali su se učenici viših razreda devet osnovnih škola, od 102 zagrebačke osnovne škole, a najbolji su bili učenici osnovnih škola Nikole Tesle i Matka Laginje.

U kviz znanja ušle su škole čiji su učenici pokazali najbolje znanje u edukativnom projektu "Želim biti slobodan", koji je provođen od listopada prošle godine u svim zagrebačkim školama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završnoj provjeri znanja pridružili su se predstojnica Vladina ureda za suzbijanje zloporabe opojnih droga Bernardica Juretić, zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić, sportaš Mirko Filipović i televizijski voditelj Tarik Filipović.

To je vrhunac svega što smo provodili u zadnjih godinu dana, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Zvonimir Šostar, koji u suradnji s Uredom za obrazovanje i šport nekoliko godina provodi programe primarne prevencije radi zdravstvenog odgoja, promicanja zdravlja i edukacije učenika.

U Hrvatskoj ima dva milijuna ovisnika o pušenju, 250.000 ovisnika o alkoholu i 16.000 ovisnika o drogama, pa se edukativnim programima u Mjesecu borbe protiv ovisnosti žele upozoriti djeca na posljedice uživanja opojnih sredstava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara