Zagreb: Oteli suprugu dužnika

ZAGREBAČKA policija uhitila je dvojicu muškaraca koji su oteli suprugu svog dužnika i prisilili je da potpiše izjavu o dugu i policu osiguranja koja bi u slučaju njezine smrti ili invaliditeta prešla u vlasništvo jednog od osumnjičenih.

Dvojicu osumnjičenika, u dobi od 46 i 56 godina, policija je uhitila i privela u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo otmice za koje je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Policija je danas izvijestila da je kriminalističkom obradom Odjela organiziranog kriminaliteta utvrđeno da su osumnjičeni u veljači ove godine došli do kuće S. L. M. kako bi naplatili dug njezina supruga od 2.900 eura.

Vičući na nju i prijeteći joj zatražili su povrat duga koji je s kamatama, po njihovom mišljenju, narastao na 18.000 eura.

Pod prijetnjama ona je sastavila i potpisala izjavu o dugu koju je potom u strahu javnobilježnički ovjerila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni su je nakon toga odveli do stana prvoosumnjičenoga koji je u nazočnosti nekoliko osoba nastavio s prijetnjom, tražeći od nje da potpiše policu osiguranja koja bi u slučaju njezine smrti ili invaliditeta prešla u njegovo vlasništvo.

Policija nije izvijestila je li oteta žena potpisala policu osiguranja kojom su je, kažu u policiji, otmičari željeli oštetiti za 80 tisuća kuna.

Uplašenu ženu su nakon svega dvije nepoznate osobe vratile kući.

Identitet uhićenih i žene policija nije otkrila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara