ZAGREB: OTVORENI SUSRETI UČENIKA U LITERARNOM, DRAMSKOM I NOVINSKOM STVARALAŠTVU

Hrvatski školski susreti "Lidrano 2004." u literarnom, dramskom i novinskom stvaralaštvu učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola otvoreni su danas u kazalištu "Kerempuh". L

Pokrovitelj susreta je zagrebačko Gradsko poglavarstvo, a organizatori su zagrebački Gradski ured za obrazovanje i šport, Osnovna škola A.G. Matoša i XI. gimnazija.

Lidrano je otvorio pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i šport Ivica Lazanja. Zahvalio je sudionicima na do sada postignutom uspjehu te im poželio što bolje rezultate za plasman na državni susret.

"Nastavite s radom jer dobrih pisaca, glumaca i novinara nikada nije previše", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Nenad Marković rekao je kako mu je osobna čast što može biti na otvorenju tih iznimno važnih susreta učenika koji će svojim kreativnim izričajima obogatiti ovogodišnje natjecanje u dramskom, literarnom i novinskom stvaralaštvu zagrebačkih osnovnih i srednjih škola.

Nastavnicima je zahvalio za sve dobro što su činili i čine u poticanju mladih na ljubav prema materinskom jeziku i pismu. Najboljima je zaželio odlazak na daljnja natjecanja, a svima ostalima da ustraju u ljubavi za govornom i pisanom riječju jer se, rekao je, uspjeh ostvaruje uspješnom komunikacijom, koju treba razvijati već od školskih dana.

Lidrano će trajati do 25. ožujka na više lokacija u Zagrebu.

(Hina) xbma ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara