Zagreb: Ove godine ˝pauci˝ digli 20.536 vozila

DJELATNICI Zagrebparkinga ove su godine ´digli´ 20.536 automobila, od čega 1.788 vozila koja su bila parkirana na mjestima rezerviranima za invalide, priopćila je danas zagrebačka policija.

Policija ističe da joj je pri kažnjavanju nepropisnog parkiranja prioritet sankcioniranje nedozvoljenog parkiranja na mjestima za vozila invalida, a neki nesavjesni vozači parkiraju na takvim mjestima tako što na vozila stavljaju naljepnice s oznakama za vozila invalida.

Stoga, policija u suradnji sa Zagreparkingom provodi projekt ´Pauk videonadzor´ kojim se na, kako kažu, kvalitetniji i brži način utvrđuju prekršaji nepropisnog parkiranja na mjestima predviđenima za invalide, a ta se vozila potom premještaju ´paukom´.

Policija upozorava da je u Zagrebu za vozila invalida određeno i prometnom signalizacijom propisno označeno tek nešto više od 500 mjesta, zbog čega je Odjelu za promet Zagrebačkog poglavarstva više puta predlagala povećanje broja tih mjesta, što se, kažu, postupno i rješava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Temeljem Zakona o sigurnosti prometa takvi se prekršaji kažnjavaju novčanom kaznom od 150 kuna i izdavanjem naloga za premještaj vozila ´paukom´.

Policija je izvijestila da će sutra na zagrebačkom području provoditi pojačanu akciju prema nepropisno parkiranim vozilima na mjestima rezerviranima za invalide.

Odjel za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke sutra će na poziv Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida sudjelovati na središnjoj svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, koja počinje u 11 sati ispred Superkonzuma u Vukovarskoj ulici.

Hrvatski savez invalida tom će prilikom provesti akciju pod nazivom ´Osim kupovine budite i svjestan građanin´, kojom žele skrenuti pozornost javnosti na problem nepropisnog parkiranja na mjestima za invalide, koji bi mogao biti više izražen u predblagdansko i blagdansko vrijeme kupovanja, kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara