Zagreb: Podzemne garaže na Trgu Maršala Tita, Tuškancu i u Crnatkovoj ulici

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo danas je dalo suglasnost za izgradnju podzemnih garaža na Trgu maršala Tita, na starom igralištu Cibone na Tuškancu i Crnatkovoj ulici.

´Nužno je da se krene u nastavak gradnje podzemnih garaža jer javna garaža na Langovom trgu, čija je izgradnja u tijeku, ne zadovoljava potrebu za parkirališnim mjestima u širem centru´, rekao je Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, graditeljstvo, stambene i komunalne poslove i promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Napomenuo je da je Gradsko poglavarstvo na zahtjev trgovačkog društva ´Zagrebparking´ ispitalo nastavak sustavnog rješavanja tog problema, a nakon toga su članovi Poglavarstva prihvatili zaključak kojim se ´Zagrebparking´ upućuje da poduzme radnje potrebne za dobivanje lokacijske i građevinske dozvole za te lokacije.

Pročelnik Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša Miljenko Mesić je rekao da lokacija za podzemnu garažu na Trgu maršala Tita u planskoj dokumentaciji nije predviđena. Gradonačelnica Vlasta Pavić je naglasila da će se to riješiti po donošenju novog Generalnog urbanističkog plana Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara