Zagreb: Poglavarstvo dodijelilo gotovo dva milijuna kuna sredstava tekuće pričuve

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici dodijelilo gotovo dva milijuna kuna iz sredstava tekuće pričuve, kojima će se sufinancirati projekti različitih nevladinih udruga, kulturnih institucija, dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Sa 695.000 kuna Poglavarstvo će financirati niz manifestacija, kongresa, konferencija, smotri i izložba - od 37. međunarodne smotre folklora (520.300 kuna), do konferencije studentskih organizacija Hrvatske (30.000 kuna), Markova sajma (35.000 kuna) i natjecanja profesionalnih vozača i automehaničara "Pokaži što znaš 2003" (20.000 kuna).

S 304.000 kuna financirat će se kupnja i popravak vatrogasne opreme, te nabavka svečanih odora za šest DVD-a - Kupinečki Kraljevec, Botinec, Šestine, Planina Gornja, Kašina i Blato.

Grad će financirati i niz humanitarnih aktivnosti nevladinih udruga, primjerice ljetovanje socijalno ugroženih obitelji s brojnom djecom i održavanje ribolovno-rekreacijskog centra za invalide, a platit će i troškove liječenja književniku Ivanu Kušanu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kupnja 110 knjiga - kapitalnih izdanja hrvatske kulture za potrebe moskovske Središnje gradske knjižnice koštat će 36.027 kuna, iz gradske pričuve opremit će se i informatička radionica izviđačke udruge "Scout", a čak 350.000 kuna izdvojit će se za "pokriće dijela putnih troškova" Zagrebačke filharmonije i zbora Ivan Goran Kovačić (IGK), za gostovanje na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Poglavarstvo je financiranje te stavke potvrdilo jednoglasno, uz opasku gradonačelnice Vlaste Pavić da bi bilo zgodno da IGK "konačno uđe u redoviti program Dubrovačkih ljetnih igara pa da im troškove, umjesto Zagreba, snosi Dubrovnik".

(Hina) ibob sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara