Zagreb: Poglavarstvo raspisalo natječaj za pročelnika Zavoda za planiranje

ZAGREBAČKO gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici podržalo raspisivanje natječaja za izbor pročelnika i zamjenika pročelnika Gradskog zavoda za planiranje razvoja Grada i zaštitu okoliša.

Gradska je skupština na sjednici održanoj u subotu 17. svibnja razriješila Miljenka Mesića (HNS) s dužnosti člana Gradskog poglavarstva koji je profesionalno obavljao dužnost, a ujedno je bio i pročelnik Gradskog zavoda za planiranje Grada i zaštitu okoliša. Na istoj sjednici Mislav Žagar imenovan je samo za člana Gradskog poglavarstva i tu dužnost neće obavljati profesionalno.

Stoga Poglavarstvo za dužnost pročelnika zavoda i njegova zamjenika raspisuje natječaj. Radi se o razdvajanju funkcija pročelnika gradskog ureda i gradskog zavoda, pojasnila je gradonačelnica Vlasta Pavić.

Njen zamjenik Milan Bandić rekao je da će inzistirati da se za pročelnika izabere najstručnija osoba bez obzira na stranačku pripadnost i to uz suglasnost društava arhitekata, napominjući kako je to stav SDP-a.

Također je rekao da će se o izgradnji nebodera u Vukovarskoj konzultirati udruženja arhitekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić (HNS) rekao je da će natječajna komisija utvrditi koja je ponuda najbolja, te da natječaj ne treba povezivati sa "slučajem Mamić" i izgradnjom nebodera u Vukovarskoj ulici.

Bandić je također kazao kako će na SDP-ovom stajalištu inzistirati, kako se ne bi raspisivali "farsični natječaji" kakvih je bilo u prošlosti. Stajališta SDP-a i HNS-a o razrješenjima i imenovanjima se razlikuju i to je normalno, dodao je Bandić.

Član Poglavarstva Srećko Ferenčak (HNS) pozvao je Bandića neka javno iznese koje su to nepravilnosti i nezakonitosti učinjene u raspisivanju natječaja, jer da on osobno nije sudjelovao u provedbi "farsičnih natječaja".

"Došli ste sa zahtjevom za raspisivanjem natječaja za devet direktora trgovačkih društava, za koje smo raspisali natječaje i zbog toga ćemo inzistirati na proceduri", odgovorio mu je Bandić.

Poglavarstvo je Miljenka Mesića razriješilo dužnosti voditelja Stručnog povjerenstva za pripremu i provođenje postupka nabave, izrade i pripreme grafičkih prikaza, snimanje i prezentacija u donošenju prostornih planova i na tu dužnost imenovalo Ivicu Fanjeka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara