Zagreb: Policija će na ulicama snimati nestašne maturante

U ORGANIZACIJU sutrašnjeg Dana maturanata u Zagrebu uključit će se i policija koja će, strahujući od nepredvidivog ponašanja "nestašnih" maturanata, gradske ulice "pokrivati" i video nadzorom.

"U cilju što veličanstvenije proslave njihova dana, policija će maturantima pružiti svaku moguću pomoć. To uključuje i uobičajena policijska postupanja zbog očuvanja njihove sigurnosti ali i sigurnosti drugih građana i njihove imovine", kaže se u policijskom priopćenju.

Policija pojašnjava da će tako, s ciljem sprečavanja većih narušavanja javnog reda i mira, na "kritičnim točkama" uspostaviti video nadzor, dok će policajci biti i u svim sredstvima javnog prijevoza.

U priopćenju zagrebačke policije nije navedeno koje će to "kritične točke" biti pod video nadzorom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon okupljanja od 12 sati na Trgu bana Josipa Jelačića i prigodnog programa, maturanti će se, prema najavama iz policije, Ilicom, Frankopanskom, Savskom i Jarunskom cestom uputiti do Jarunskog jezera.

Prometna policija će omogućiti nesmetani prolazak maturanata kroz navedenu rutu uz kraće prekide prometa, a javni gradski prijevoz će se u dogovoru sa ZET-om po potrebi obustavljati ili preusmjeravati.

(Hina) am so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara