ZAGREB: POLICIJA ZAPLIJENILA GOTOVO 300 GRAMA HEROINA

U posljednjih nekoliko dana policija je u Zagrebu zaplijenila gotovo 300 grama heroina i uhitila više osoba koje su tu drogu preprodavale ili kupovale na ilegalnom narko tržištu, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Najveću količinu heorina policija je pronašla kod 32-godišnjeg Zagrepčanina, uhićenog jučer poslijepodne u Rockfellerovoj ulici. Policija je dulje vrijeme sumnjala da "intenzivno prodaje" heroin na zagrebačkom području, a uhićen je nakon što je jučer kod njega pronađeno 230 grama heroina, pakiranog u četiri plastične vrećice, te više predmeta s tragovima heroina.

U policiji kažu kako su kriminalističkom obradom utvrdili da muškarac koristi stan na području Dubrave u kojem je pronađeno još oko 47 grama heroina, ukradeni pištolj "Crvena Zastava" s devet metaka, vaga za digitalno mjerenje i novac za koji se sumnja da je zarađen prodajom droge.

Policija tvrdi da je 32-godišnjak dulje razdoblje heroinom opskrbljivao ilegalno zagrebačko narko tržište, a tijekom travnja su uhićena i trojica muškaraca koji su od njega kupovali drogu.

Jedan 23-godišnjak uhićen je 7. travnja zbog posjedovanja 0,8 grama heroina, a 13. travnja 34-godišnjak i 25-godišnjak koji su legitimirani u užem središtu grada. Pri legitimiranju 25-godišnjak je progutao vrećicu s 10 grama heroina, no ona je pravovremenim liječničkim zahvatom izvađena iz njegova trbuha, kažu u policiji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je drogu, uz posredovanje 34-godišnjaka s kojim je zatečen pri legitimiranju, kupio od jučer uhićenog 32-godišnjaka po cijeni od 2.500 kuna.

Oko ponoći taj je 32-godišnjak uz kaznenu prijavu priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda. Inače, on je do sada tri puta prijavljivan zbog prodaje droge i drugih kaznenih djela.

Protiv 34-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog posredovanja u kupnji droge, dok su 25-godišnjak i 23-godišnjak prijavljeni redovnim putem zbog posjedovanja heroina. I oni su od ranije poznati policiji.

(Hina) xam yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara