Zagreb: Poslovni prostor navijačima Dinama u Draškovićevoj ulici

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo danas je većinom glasova donijelo zaključak kojim Udruzi navijača Dinama na privremeno korištenje daje poslovni prostor od 170 četvornih metara u Draškovićevoj 23.

Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje imovinom Željko Uhlir (HNS) je izvijestio kako taj Ured smatra da rečeni poslovni prostor lokacijom, veličinom i opremljenošću nije primjeren za davanje na korištenje neprofitoj udruzi.

"Nemamo ništa protiv da BBB-ovci dobiju prostor za rad, ali smatramo da prostor u prizemlju gdje je nekad bila banka i na kojem bi Grad iznajmljivanjem mogao ostvariti zaradu, nije adekvatan za tu namjenu", rekao je Uhlirov stranački kolega, član Poglavarstva zadužen za imovinu, Srećko Ferenčak dodajući kako su BBB-ima nudili kod Dinamovog stadiona još veći poslovni prostor.

Zamjeniku gradonačelnice Milanu Bandiću je poručio da "stranačku kampanju vodi svojim novcem", a Bandić mu je odgovorio da su BBB tražili prostor u Draškovićevoj i kako su (u zagrebačkom SDP-u) mišljenja da ga trebaju i dobiti.

"Ako možemo političkim strankama davati atraktivne prostore u centru grada možemo i udrugama", javio se i Mislav Žagar, nekad HNS-ov, a sada nezavisni član Gradskog poglavarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na upit novinara zbog čega je poslovni prostor na korištenje s povoljnom najamninom dodijeljen i Udruzi Teniski centar Ive Majoli u Teslinoj ulici, Uhlir je rekao da je to učinjeno na preporuku Teniskog saveza i da Grad nema točno utvrđene kriterije za dodjelu prostora neprofitnim udrugama.

Po hitnom postupku donesen je zaključak da Grad Zagreb isplati naknadu od 780 kuna po četvornom metru zemljišta u Vrapču gdje se planira izgradnja crkve Blagovijesti navještenja Gospodinova i zemljište za spoj nove prometnice Vatikanske i Čalogovićeve ulice. Dok sam ja ovdje, Crkva će uvijek imati prioritet, odgovorio je Bandić na Tojčićev upit zašto takvi predmeti uvijek dolaze na Poglavarstvo po hitnom postupku pa ih članovi Poglavarstva ne mogu proučiti.

U svrhu realizacije Programa POS-a Grad Zagreb je prenio pravo vlasništva zemljišta u Vrapču na Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama. Grad će uskoro dodijeliti i 44 gradska stana osobama s konačne liste reda prvenstva za davanje stanova u najam.

Utvrđena je i lista prioriteta za izradu 27 Detaljnih planova za područje Zagreba i Sesveta. Među ostalim, utvrđen je i program za javni arhitektonsko urbanistički natječaj za građevinu Ustanove za hitnu medicinsku pomoć u Heinzelovoj 88. Lokacija buduće "hitne" bit će između Vukovarske, Radničke i Heinzelove ulice.

Za rad vijeća i predstavnike nacionalnih manjina osigurano je 3,5 milijuna kuna.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić je ponovio da je Bandić blokirao sve predmete dok se ne riješi poslovni prostor za Koordinaciju sindikata koje je podnijela Ankica Svoboda. "Sad je jasno zašto je taj prostor i dobila", rekao je Ferenčak aludirajući na zbivanja oko pregovora Grada sa sidikatima ZET-a oko povećanja plaća.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara