zagreb: postdiplomski studij iz obiteljske medicine

Na Medicinskom fakultetu danas je obilježen završetak jednogodišnjeg postdiplomskog studija iz obiteljske medicine za 150 specijalizanata, te početak studija za novih 180 liječnika kojima je odobrena jednogodišnja specijalizacija.

Uvođenjem projekta specijalizacije Hrvatska ulaže u obrazovanje liječnika primarne zaštite te usklađuje kvalitetu primarne zaštite s europskim standardima po kojima svaki obiteljski liječnik mora imati i specijalističko obrazovanje iz nekog područja medicine.

Cilj je projekta usklađivanja djelatnosti obiteljske medicine s europskim standardima uvođenjem obvezne specijalizacije da zvanje specijalista do 2015. godine stekne svih 1.700 liječnika koji rade u primarnoj zaštiti.

S obzirom na 15-godišnju stanku i nepostojanje postdiplomskog studija, danas je u primarnoj zdravstvenoj zaštiti manje od 30 posto liječnika specijalista, a njihov se broj sve više smanjuje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za specijalizacije u ovoj godini Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje osigurao je 19 milijuna kuna.

Projekt provodi Katedra za obiteljsku medicinu zagrebačkog Medicinskog fakulteta, a program se izvodi u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

(Hina) xmt ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara