Zagreb: Potpisan sporazum o izgradnji centra za pse vodiče i mobilitet

SPORAZUM o financiranju izgradnje Centra za pse vodiče i mobilitet potpisali su danas ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović, gradonačelnica Zagreba Vlasta Pavić i predsjednica Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča Mira Katalenić..

Ministarstvo rada i socijalne skrbi, Grad Zagreb i udruga sudjelovat će, svaki s trećinom, u financiranju izgradnje prema zajednički prihvaćenom projektu, priopćeno je iz Ministarstva rada.

Nakon što građevina bude gotova, svaka strana upisala bi u zemljišne knjige trećinu vlasništva, a bila bi dodijeljena udruzi na korištenje dok za to postoji potreba.

Lokaciju centra, u okviru spomen-parka Dotrščina, udruzi je dodijelio Grad Zagreb još 1998. godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradnjom rehabilitacijskog centra stvorit će se uvjeti za sustavnu provedbu cjelovitog programa orijentacije i mobiliteta - osposobljavanje slijepih za korištenje tehnike bijelog štapa, dodjela odškolovanih pasa vodiča, te razvoj programa rehabilitacijskih i terapijskih pasa u ovom dijelu Europe.

Ustanova će biti regionalni referalni centar za obrazovanje kadrova za te specifične programe, a njezina će uloga biti od iznimne važnosti za budućnost primjene novog socijalnog modela u rehabilitaciji osoba s invaliditetom.

Prostorne cjeline centra su upravna zgrada i smještajni prostor za korisnike, smještajni prostor za pse s pratećim veterinarskim sadržajima, te poligon za praktični rad s psima i klijentima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara