Zagreb: Potraga za nestalom skupinom kineskih turista bez rezultata

Skupina kineskih turista koja je prije dva dana nestala iz zagrebačkog hotela "Golden Tulip" još uvijek nije pronađena usprkos intenzivnoj potrazi i pojačanoj kontroli granice, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

"Policija je poduzela pojačane mjere traganja i nadzora granice, te mjesta okupljanja stranaca", kazala je Hini glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Dodala je da je policija razgovarala sa strancima koji legalno žive u Zagrebu, no da za sada nije dobila informacije koje bi pomogle u otkrivanju "sudbine" 34 kineska turista.

Iako ne isključuju mogućnost da je riječ o Kinezima koji su pod krinkom turističkog putovanja željeli pobjeći "na zapad", u policiji za sada to ne žele komentirati.

Riječ je o skupini turista koja je zrakoplovom iz Šangaja preko Moskve došla u Zagreb 24. studenoga, temeljem Memoranduma suglasnosti hrvatskog Ministarstva turizma i Državne uprave za turizam NR Kine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji su put viđeni prekjučer ujutro kada su otišli iz hotela "Golden Tulip". Policiji je njihov nestanak prijavljen oko podneva nakon što se nisu vratili na autobus koji ih je trebao prevesti u zagrebačku Zračnu luku odakle su zrakoplovom trebali otputovati natrag u Kinu.

Na dan nestanka istekla im je i viza za boravak u Hrvatskoj.

Tijekom posjeta Hrvatskoj kineski su turisti obišli Plitvička jezera, Split i Dubrovnik, a u Zagreb su se vratili 29. studenoga.

Ministrica turizma Pave Župan-Rusković ocijenila je za današnji tisak da je očito riječ o unaprijed isplaniranom bijegu. Kazala je da je kineskim vlastima upućena prosvjedna nota i da očekuje da će kineskoj agenciji koja je organizirala putovanje biti ukinuta licenca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara