Zagreb: potrošnja plina 20 do 30 posto viša od prosjeka

Zagrebačkoj Gradskoj plinari INA nije smanjila isporuke prirodnog plina, ali je najavila takvu mogućnost, doznaje se danas iz Gradske plinare. L

Prema njihovim podatcima, potrošnja plina u Zagrebu ovih je dana oko 3,5 milijuna prostornih metara, što je oko 20 do 30 posto više u odnosu na prosjek za ovaj mjesec.

Izuzetno niske temperature ovih su dana dovele do problema u plinskom sustavu, zbog čega je znatno povećana potrošnja plina u širokoj potrošnji, odnosno kućanstvima.

Stoga je INA početkom tjedna reducirala isporuke velikim potrošačima, kao što su HEP, kutinska Petrokemija, DIOKI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Redukcije plina distributerima još nema, nadamo se da je neće ni biti, jer to bi bila zadnja mjera i zadnji korak, izjavila je danas direktorica Sektora komercijalnih poslova INA-Naftaplina Nataša Vujec.

U Gradskoj plinari kažu da bi u slučaju smanjenja isporuke plina to prije svega značilo obustavu isporuke industrijskim potrošačima.

Industrijski potrošači su zamoljeni da prijeđu na upotrebu alternativnog energenta ili smanje potrošnju na tehnološki minimum, dok građanstvo molimo za maksimalne uštede u grijanju prostorija u okviru minimalne komfornosti, kažu u Gradskoj plinari.

(Hina) xbn yds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara